روپوش پزشکی
روپوش پزشکی و پرستاری، از پرکاربردترین البسه بیمارستانی هستند که به عنوان لباس فرم پرستاران و پزشکان شناخته میشوند. پرستاران، پزشکان و به طور کلی تمامی پرسنل مراکز درمانی، در محیطی پراز آلودگی و بیماری مشغول هستند و درصورتی که از خود در برابر آنها محافظت نکنند، سلامتی خود و بیماران را به خطر خواهند انداخت. در این شرایط، استفاده از روپوش پزشکی و پرستاری، یکی از بهترین راههای جلوگیری از نفوذ ویروسها و آلودگیها است.
این دسته از لباسها به دلیل شرایط خاص حاکم بر مراکز درمانی و بیمارستانها، به نحوی طراحی و تولید شدهاند که ویژگیهای منحصربهفردی داشته باشند و بتوانند در برابر شستوشو و جذب آلودگی مقاومت مناسبی از خود نشاندهند.
با توجه به موارد گفته شده؛ افرادی که به دنبال تهیه روپوش پزشکی و پرستاری هستند، قبل از خرید تلاش میکنند تا نسبت به ویژگی روپوش پزشکی شیک شناخت پیدا کنند. ما در این مقاله قصد داریم تا با شرح روش های تشخیص روپوش با کیفیت، به شما کمک کنیم تا با شناخت ویژگی روپوش پزشکی و پرستاری خوب، روپوش مناسبی تهیه کنید. از آنجایی که روپوش پرستاری و پزشکی از نظر ویژگی مشابه یکدیگر هستند، ویژگی روپوش پرستاری خوب و ویژگی روپوش پزشکی خوب را باهم ذکر خواهیم کرد.
ویژگی روپوش پرستاری خوب (ویژگی روپوش پزشکی خوب)
از آنجایی که این دسته از روپوشها در محیطهای بیمارستانی و پزشکی مملو از آلودگی و بیماری قرار دارند باید از نظر بهداشتی و پوششی، ویژگیهای منحصربهفردی داشته باشند. این ویژگیها عبارتاند از:
-
مقاومت در برابر شستوشو
مقاومت در برابر شستوشو را شاید بتوان مهمترین ویژگی روپوش پرستاری خوب دانست. همانطور که گفتیم از آنجایی که از روپوشهای پرستاری و پزشکی در بیمارستانها و مراکز درمانی استفاده میشود؛ بسیار حائز اهمیت است که این دسته از روپوشها در برابر شستوشو مقاوم باشند و پس از شستوشو با مواد شوینده قوی؛ کیفیت و رنگ خود را از دست ندهند. البسه بیمارستانی برای مقاومت در برابر تغییر و از دستدادن رنگ، باید ضدآب ژاول باشند.
-
ایجاد تمایز میان کادر مراکز درمانی و مراجعین
روپوشهای پزشکی و پرستاری، باید دارای طراحی و رنگ منحصربهفردی باشند که موجب تمایز آنها از دیگر افراد حاضر در مراکز درمانی شود. این اتفاق موجب سهولت تشخیص پرستاران و پزشکان برای مراجعین میشود.
-
خنکی، سبکی و راحتی
شیفتهای طولانی مدت پرستاران و پزشکان یکی از نکاتی است که باید توجه ویژهای به آن داشت. پرستاران و پزشکان باید روپوشی به تن داشته باشند که با توجه به فعالیتهای فیزیکی آنها، باعث عرقکردن آنها نشود. یکی از مواردی که میتواند راحتی این افراد را در بر داشته باشد، استفاده از روپوشی است که آزادی عمل مناسبی به مصرفکننده آن بدهد. توجه به نکات کوچکی مانند قرار دادن جیب بر روی روپوشها برای پرستاران و پزشکان که باید همواره برخی از وسایل و تجهیزات خاص را برای رسیدگی لحظهای به بیماران به همراه داشته باشند؛ یکی از مواردی است که توجه به آن میتواند راحتی خاصی را برای آنان فراهم کند.
-
استفاده از پارچه مناسب در تولید
پارچههایی که برای تولید روپوش پزشکی و پرستاری استفاده میشوند، معمولاً یکی از پارچههای تترون، ترگال ساده و ترگال کجراه هستند. این سه پارچه که هرکدام درصد ترکیب متفاوتی از نخ پنبه و پلی استر هستند که ما در مقالهای جداگانه به پارچه روپوش پزشکی و پرستاری، پرداختهایم. پارچه استفاده شده در تولید روپوشهای پزشکی و پرستاری باید موجب احساس راحتی در لباس شوند.
-
ضدحساسیت بودن
همانطور که ذکر کردیم کادر محترم درمان، ساعات کاری طولانی مدتی دارند و استفاده از روپوشی باکیفیت که راحتی خوبی در پی داشته باشد؛ یکی از مهمترین ویژگی های روپوش پزشکی خوب است. یکی از روش های تشخیص روپوش با کیفیت نیز توجه به ضدحساسیت بودن روپوش است. روپوشهایی که در آنها از پارچه تترون و ترگال کجراه استفاده شده، معمولاً ضدحساسیت هستند و مشکلی از این بابت برای افرادی که آن را به تن دارند، ایجاد نمیکنند.
-
توجه به سلیقه مصرفکننده
تمامی افراد زمانی یک لباس را خریداری میکنند که علاوه بر زیبا بودن لباس و نشست آن در تن، به طرح و رنگ آن نیز توجه میکنند. در رابطه با روپوشهای بیمارستانی نیز، پرستاران و پزشکان علاقه دارند تا لباسی زیبا و مناسب به تن کنند تا همواره شیک به نظر برسند. درنتیجه ویژگی یک روپوش پزشکی خوب را میتوان زیبایی در هنگام به تن کردن نیز، دانست.
-
داشتن ویژگیهای بصری و جذابیت ظاهری
همواره گفته شده که روحیه، نقش بهسزایی در مقابله با بیماریها دارد. یکی از مواردی که میتواند موجب افزایش روحیه و ایجاد حس خوب در بیماران و مراجعین به مراکز درمانی شود، شیک و زیبا بودن محیط و البسه پرستاران و پزشکان است. برای مثال در مراکز درمان مختص کودکان، استفاده از روپوشی که دارای طرح و رنگ جذاب برای کودکان باشد، میتواند هم موجب احساس راحتی آنها با کادر درمان و هم ایجاد حس مثبت در آنها شود
برای این که بدانید به چه لباسی روپوش کار می گویند اینجا کلیک کنید .
چرا روپوش های پزشکی سفید است؟
جالب است بدانید همچنان اکثر پزشکان سراسر کره خاکی، پوشیدن روپوش پزشکی سفید را به هر رنگ دیگری ترجیح می دهند و علت آن، این است که رنگ سفید حس اعتماد به نفس و مهربانی را در بیماران زنده می کند. هم اکنون بیش از یک قرن است که رنگ سفید، رنگ شاخص روپوش پزشکان بوده و سبب شده تا تصویر ذهنی ما از پزشکان همراه با روپوش سفید باشد.
همان طور که در ابتدا گفته شد از نظر روان شناسی رنگ سفید بیانگر تمیزی و پاکیزگی است. به همین دلیل بیماران حین مراجعه به کلینیک های درمانی و بیمارستان ها انتظار دارند کادر درمانی و محیط پاکیزه و تمیز باشد.
با تمام نکاتی که گفته شد جالب است بدانید قبل از قرن نوزدهم میلادی، پزشکان لباس سفید و یا روپوش خاصی داشتند و صرفا برای جلوگیری از کثیف شدن لباس رسمی خود، از پیش بند استفاده می کردند. همچنین قبل از قرن 18 میلادی اکثر پزشکان لباس مشکی به تن داشتند و بهره برداری از خدمات علم پزشکی به ندرت برای بیمار مفید مواقع می شود و معمولا آخرین راه حل و پیش درآمدی برای مرگ بود. همین امر سبب شده بود که علم پزشکی، علمی فریبکارانه محسوب شود.
اما با آغاز قرن بیست میلادی علم پزشکی رشد و تکامل چشمگیری را تجربه کرد و علم پزشکی به یک عمل بشردوستانه تبدیل شد. از این رو با شروع قرن بیست زیرانداز بیمار و ملحفه های تخت، کلاه و روپوش پزشکان نیز به طور کلی به رنگ سفید تولید می شدند تا اعتماد بیماران را به مهارت و دانش خود جلب کنند.
انواع رنگ روپوش پزشکی کدام است؟
در حال حاضر روپوش پزشکی در رنگ و طرح های متعددی تولید و روانه بازار می شوند. درست است که اغلب روپوش پزشکی سفید است اما رنگ های دیگری همچون سبز و آبی نیز از رایج ترین رنگ های روپوش پزشکی محسوب می شوند.
اگر دقت کرده باشید اکثر جراحان از لباس سبز یا آبی استفاده می کند؛ علت آن، این است که از نظر روانشناسی رنگ های سبز و آبی، قرمزی خون را خنثی می کنند و آن را به رنگ تیره تبدیل می کنند. این در حالی است که رنگ قرمز بر روی روپوش سفید جلوه خوبی برای بیماران نخواهد داشت و سبب ایجاد استرس بیشتر می شود. از این رو اکثر جراحان از روپوش پزشکی سبز یا آبی استفاده می کنند.
در نهایت اکثر جنس روپوش پزشکی از پلی استر و پنبه بوده و باید مقاوم و راحت باشد. علاوه بر این، جنس آن باید به گونه ای باشد که قابل شستشو بوده و به راحتی ضدعفونی شود.
برای خرید روپوش پزشکی و پرستاری به قیمت تولیدی از تولیدی لباس کار دوخت یادگار به آدرس زیر مراجعه کنید
https://dookhteyadegar.com/product-category/%d9%84%d8%a8%d8%a7%d8%b3-%d9%be%d8%b2%d8%b4%da%a9%db%8c-%d9%88-%d9%be%d8%b1%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c/
مهمترین کاربرد زیرانداز بیمار چیست؟
زیرانداز بیمار باید ضد حساسیت باشد و شامل ۵ لایه محافظ و پودر جذب بوده و در برابر رطوبت و انتقال آن مقاومت فوق العادهای دارد. گاهی اوقات ممکن است افراد به دلیل ناتوانی، بیماری، کهولت سن، بارداری و موارد دیگر قادر به بلند شدن از روی تخت نباشند و برای رفع نیازهای روزمره خود نیاز به کمک داشته باشند؛ از این رو استفاده از زیرانداز بیمار بر روی تخت بسیار حائز اهمیت است.
زیرانداز بیمار محصولی بهداشتی و کاربردی بوده که در اکثر مراکز بهداشتی و درمانی از جمله اتاق عمل، بخش مراقبتهای ویژه و سایر موارد مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین زیرانداز بیمار در مراکز تزریقات، بخش بخیه و پانسمان حتی در کلینیکهای دندانپزشکی نیز نقش بزرگی را ایفا میکنند.
در این مراکز با استفاده از زیرانداز بیمار برای جلوگیری نشت ادرار، خون و ترشحات به تشک، در زیر بیماران و روی تشک قرار میگیرد و سبب میشود تا تشک و تخت کثیف و آلوده نشود.
به عبارتی دیگر با استفاده از زیرانداز بیمار، فرایند تمیز نگهداشتن تخت و تشک بیماران ناتوان و کم توان بسیار ساده و آسان میشود.
- پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۰۲ ۱۱:۴۵
- ۱۱۵ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر